fbpx

Het afgelopen jaar is het speelveld voor ondernemers enorm veranderd. Een hoop offline ondernemingen hebben de stap gemaakt om een online verkoopmachine te worden. Met meer dan 200 online projecten hebben wij de coronacrisis van verschillende invalshoeken meegemaakt. We hebben hierdoor veel geleerd over dit nieuwe online speelveld en willen jou dan ook een steuntje in de rug geven met onze 3 belangrijkste website trends 2021.

E-commerce blijft groeien door Corona

Doordat er veel bedrijven creatief ondernemen om bovenwater te kunnen blijven tijdens de Coronacrisis zijn er steeds meer bedrijven online te vinden. Deze groei in de E-commerce markt was in 2020 zo’n 13%, maar wij verwachten dat die nog verder blijft doorgroeien in 2021. Een groot deel van deze groei zal ook plaatsvinden in de vorm van social E-commerce. Dit zijn aankopen binnen een social-media platform, zoals Instagram.  Hierdoor is het nog makkelijker om met je klanten te communiceren en snel te verkopen. Het is dus de hoogste tijd dat jij je producten en diensten via een online business model gaat verkopen!

E-commerce

FAQ’s worden je belangrijkste wapen

Featured Snippets zijn een van de meest belangrijke trends van 2021. Dit wordt ook wel position zero genoemd. Featured Snippets zijn een speciale sectie bovenaan de zoekresultaten van Google waar verschillende FAQ’s (Veelgestelde vragen) worden beantwoord, zoals te zien is in de onderstaande afbeelding. Het antwoord op deze vragen word getoond van websites van derden, dus ook jouw website! Dit was al belangrijk in 2020, maar wij verwachten dat deze Featured Snippets in 2021 nog veel vaker worden vertoond. Bovendien worden deze antwoorden op je Frequently Asked Questions ook gebruikt bij verschillende voice-search opdrachten.

website trends 2021 , Featured snippets

Maak gebruik van branded animation

De leukste website trends 2021 zijn naar ons idee de opmars van snellere en toffere animaties. Wij merken in onze projecten er veel vraag is naar unieke animaties die gebouwd worden in HTML, CSS en SVG. Dus geen standaard en generieke animaties meer, maar maatwerk animaties die speciaal gemaakt zijn voor jouw call-to-action, infographic of banners zodat die nog meer aandacht zullen trekken. Animaties zijn ideaal om complexe communicatie eenvoudig te tonen.

Meer weten over onze website trends 2021?

Wij hebben een complete PDF geschreven met 8 tips om jouw online resultaat te vergroten in 2021. Download onze PDF via de onderstaande knop. Hierin staan in totaal 8 ijzersterke trends, waarmee je meer online verkoop kan behalen in 2021.