fbpx

A/B Testen

Je bent hier:

Wat is een AB Test?

Het inzetten van een A/B test, ook wel een splittest genoemd, is de ideale manier om jouw conversie te optimaliseren.  Door een A/B test in te zetten vergelijk je twee varianten met elkaar. Versie A wordt meestal als het origineel aangeduid en versie B is hierbij dan een variant op het origineel. Tijdens dit gerandomiseerde onderzoek wordt bij precies de helft van de bezoekers versie A weergegeven en de andere helft krijgt versie B te zien. 

Vervolgens kan het conversiepercentage per versie worden berekend en vergeleken. Dit maakt de A/B test de ideale methode om je website te optimaliseren. Een A/B test is daarom erg handig om in te zetten wanneer je bijvoorbeeld onzeker bent over de indeling van jouw website of om er achter te komen welke call to action de juiste is voor jouw website.

Belangrijk tijdens de A/B test is dat er altijd maximaal één aanpassing per test gedaan wordt. Wanneer je meerdere aanpassingen per test doet, kun je nooit met zekerheid zeggen welk variabel het conversie verschil heeft veroorzaakt. Wij bieden A/B testen aan in ons conversie optimalisatie traject. Met hulp van verschillende tests en tools bieden deze trajecten een sterke verbetering in optimalisatie.