fbpx

Buyer Journey

Je bent hier:

Wat is Buyer Journey?
De reis die een potentiële klant maakt om tot de daadwerkelijke aankoop van een product of dienst te komenwordt de buyer journey genoemd. Het gaat hierbij dus om het proces van de klantvóór de aankoop. Voordat de potentiële klant een aankoop bij je doet, gaat er een onderzoeks- en beslissingsproces aan vooraf.


In welke vijf fases onderscheiden we de Buyer Journey?
We maken onderscheid in vijf fases:

1. Awareness-fase: De potentiële klant doet onderzoek naar zijn/haar behoeften en probeert deze duidelijk te kaderen. 

2. Consideration-fase: De potentiële klant weet nu waar hij/zij behoefte aan heeft en gaat op zoek naar de verschillende mogelijkheden. 

3. Decision-fase: De potentiële klant heeft de verschillende mogelijkheden met elkaar vergeleken en maakt aan de hand van deze evaluatie een beslissing die het best aansluit bij zijn/haar behoefte. 

4. Transaction-fase: De klant heeft een aankoop gedaan op basis van zijn overweging. De behoefte is nu vervuld op dit moment.

5. Retention-fase: Wellicht heeft de klant nog meer behoeftes na zijn vorige aankoop. Door op dit moment ook nog doordachte marketing uit te voeren (Zoals Coolblue erg goed doet) blijf je top of mind bij je klant en komen ze vaak terug.

Waarom is Buyer Journey belangrijk?
Het inzichtelijk maken van deze processen is van groot belang om in te kunnen spelen op de behoefte van je potentiële klant. Tijdens deze buyer journey doorloopt de bezoeker namelijk verschillende fases en door deze te herkennen kun je een optimale benadering aanbieden. Dit is een belangrijk onderdeel in het ontwikkelen van een goede inbound marketingstrategie.