fbpx

Call to action

Je bent hier:

Wat is een Call to action?
Call to action (CTA) vertaald naar het Nederlands betekent oproep tot actie. De call to action is dus letterlijk een oproep naar de gebruikers van je website om in actie te komen. Vaak is de CTA een opvallende tekst of kop die de gebruiker in beweging doet krijgen.

Hoe zet je een Call to action in?
Zo kun je een CTA inzetten voor bijna elke actie die je verlangt van je gebruikers. Bijvoorbeeld het kopen van producten, het abonneren op de nieuwsbrief, het aanvragen van offertes, etc. Zoals je begrijpt heeft het inzetten van de juiste CTA grote invloed op het scoren van leads en dus op hoe succesvol je advertentie is

Wil je ook een sterke CTA bedenken voor jouw eigen website?
We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet: 

1. Wees concreet en motiverend door actiewoorden in te zetten. Door duidelijke aanwijzingen te geven weet de klant wat hij/zij moet doen. Bijvoorbeeld: “bestel nu” of “Abonneer”. 

2. Kies voor een positieve of negatieve benadering. Zowel een positieve als een negatieve CTA kunnen effectief zijn. Bij een positieve CTA lok je de klant met alle voordelen, terwijl je bij een negatieve CTA meer inspeelt op de pijnlijke punten van de klant.

3. Houd het doel van je CTA voor ogen. Stel jezelf bij elke CTA de vraag of deze gaat leiden tot het doel.

4. Houd het beknopt. De CTA moet in een oogopslag duidelijk maken wat er van de klant verwacht wordt, overbodige informatie zou de klant kunnen afleiden van het doel. Een goede CTA geeft de klant precies voldoende informatie om te klikken, maar zal de klant niet overspoelen met informatie.