fbpx

Conversie

Je bent hier:

Wat houdt conversie in?
Met conversie wordt het percentage bezoekers bedoeld dat tot een transactie overgaat. Bij transactie denk je waarschijnlijk gelijk aan een aankoop, maar dit kan net zo goed om een registratie op de website of een aanmelding voor je nieuwsbrief gaan. Eigenlijk alle actie vanuit de gebruiker die gunstig is voor je bedrijf wordt een transactie genoemd. Echter wordt er wel onderscheid gemaakt tussen micro-conversies of zachte conversies  en macro-conversies of harde conversies.

Wat zijn Micro en Macro conversies?
Micro-conversies zijn voltooide activiteiten, zoals registreren op een website of het aanmelden voor een nieuwsbrief. Bij macro-conversies gaat het om een voltooide aankooptransactie. Een micro-conversie voorspelt een mogelijke macro-conversie in de toekomst. Iemand kan zich bijvoorbeeld eerst aanmelden voor nieuwsbrief om later tot aankoop over te gaan. 

Hoe genereer je het beste conversies?
Het doel van je website is vanzelfsprekend, het genereren van conversies. Om de conversie onder je gebruikers te stimuleren kun je gebruik maken van sociale signalen. Bij sociale signalen kun je denken aan meldingen zoals ’7 anderen bezoeken momenteel deze advertentie’ of ‘nog 2 stoelen vrij’. Daarnaast is het belangrijk om je informatie kort te houden. Gebruik uitsluitend informatie die de conversie aanmoedigt. 

Hoe reken je de conversiepercentage of conversieratio uit?
Het percentage websitebezoekers dat effectief tot conversie overgaat wordt het conversiepercentage of de conversieratio genoemd. Dit reken je uit door het aantal conversies te delen door het totaal aantal bezoeken.
Bijvoorbeeld: je website heeft 1000 bezoekers per maand, van deze 1000 hebben er 400 een aankoop gedaan. Je conversiepercentage van deze maand is dan 40%.
Wij van Interly voeren graag een website-analyse voor u uit om uw website op conversie te optimaliseren.