fbpx

Hosting

Je bent hier:

Wat is hosting?
Om je website op het internet te krijgen maak je gebruik van een hosting- of webhosting dienst. Een hostingserver stelt ruimte beschikbaar op een centrale computer (server) en verhuurt deze aan website eigenaren. Op deze ruimte kan de website opgeslagen worden. De host verhuurt als het ware een stukje geheugen en opslag van zijn server aan jou als website eigenaar.
Wanneer je opzoek gaat naar een webhost zul je merken dat er veel verschillende providers zijn. Vrijwel alle webhosting providers zorgen ook voor het registreren van een domeinnaam. 

De domeinnaam en webhosting vormen samen één van de basisvereisten van een website. Je hebt het dus nodig om je website openbaar toegankelijk te maken. Een website zonder hosting is te vergelijken met een mobiele telefoon zonder abonnement, je kunt er vrij weinig mee. Ook voor je mobiele toestel zul je een provider moeten zoeken. Dus dat je een webhost nodig hebt is duidelijk, nu hoef je er alleen nog een uit te zoeken.

Soorten hosting bij Interly
Wij bieden verschillende hosting pakketten aan die variëren in kwaliteit en snelheid. Een starter hoeft geen super prijzige hosting te hebben, maar een e-commerce webshop moet natuurlijk wel goed en snel blijven draaien. Wij bieden voor elke opdrachtgever een passend pakket aan: Shared hosting en VPS hosting

Shared hosting
Bij shared hosting deel je een stuk van de webserver met andere gebruikers. Je hebt geen vast stuk op de harde schijf (bijvoorbeeld 5GB), maar je deelt een partitie met andere gebruikers. Hierdoor kan je pakketten goedkoop aanbieden wat interessant is voor starters, maar als je een serieuze webshop of e-commerce platform hebt met veel traffic dan is dit niet voldoende. Het is mogelijk om een shared hosting te versnellen en verbeteren met caching, maar deze oplossing blijft beperkt. 

VPS hosting
Bij VPS hosting heb je een eigen partitie op de webserver. Dit heeft als voorbeeld dat de schaalbaarheid van je bandbreedte (data gebruik) erg goed is. Als je een keer piekt qua bezoekers op je website dan is deze vorm van hosting erg flexibel en de bezoekers ervaren geen trage laadtijd. Goed voor de conversie!

Wil je meer weten over hosting? Wij geven je graag passend advies.