fbpx

Laadsnelheid

Je bent hier:

Wat is laadsnelheid?

Laadsnelheid of page speedmeet de tijd die nodig is om een webpagina in te laden en weer te geven. Deze snelheid is o.a. afhankelijk van de beeldcompressie, de bestandsgrootte van een pagina en de server van een site. 

De score die een webpagina krijgt op de zoekmachine optimalisatie (SEO) is voor een groot deel afhankelijk van de laadsnelheid. Naast dat Google waarde hecht aan de laadsnelheid van een webpagina, speelt het ook voor de gebruikerservaring van de bezoekers een belangrijke rol. Bezoekers zullen een trage website sneller verlaten en mogelijk loopt het bedrijf hiermee conversie mis. 

Om de laadsnelheid van je website te verbeteren kun je een goede hostingserver gebruiken. Een hostingserver stelt ruimte beschikbaar op een centrale computer (server) en verhuurt deze aan website eigenaren. Wij bieden verschillende hosting pakketten aan die variëren in kwaliteit en snelheid. Een starter hoeft geen super prijzige hosting te hebben, maar een e-commerce webshop moet natuurlijk wel goed en snel blijven draaien. Wij bieden voor elke opdrachtgever een passend pakket aan: Shared hosting en VPS hosting. 

Daarnaast nemen de afbeeldingen op een website vaak wel 50% tot 90% van het formaat van de pagina in beslag. Het comprimeren van afbeeldingen op je webpagina kan de laadsnelheid ook aanzienlijk verbeteren. Dit kan je doen door middel van Caching

Wij leveren al onze websites op met een landelijke maximale laadtijd van 2 seconden.