fbpx

Landingspagina

Je bent hier:

Wat is een landingspagina?
Het is is een pagina op je website die speciaal ontwikkeld is om je bezoekers voor het eerst te ontvangen. Dit is vaak het eerste contact van de gebruiker met jouw website. De bezoekers landen waarschijnlijk op jouw pagina door bijvoorbeeld de zoekopdracht die zij doen of een campagne die ze naar jouw landingspagina leidt. 

Hoe werken landingspagina’s?
Landingspagina’s zijn vaak gekoppeld aan advertenties. Wanneer je een advertentie ontwikkeld, verbind je hier relevante zoekwoorden aan. Ook de landingspagina, afgestemd op de zoekwoorden en inhoud, koppel je aan de advertentie.

Bijvoorbeeld: wanneer je klikt op een online advertentie van Zalando over spijkerbroeken, wil je natuurlijk direct naar dit assortiment spijkerbroeken geleid worden. Als deze advertentie je ineens naar de home pagina door zou verwijzen, zou het geen functionele pagina zijn.

Niet alleen zullen de meeste bezoekers afhaken in het bovenstaande voorbeeld, ook straft Google het af. Om conversie te verhogen is het dus van belang dat je advertentie precies is afgestemd op de zoekwoorden en landingspagina.