fbpx

Ranking

Je bent hier:

Hoe werkt Ranking?
Hoe beter je website ontwikkeld is, des te hoger deze scoort in de zoekresultaten van Google. Google bepaald de positie van een website in de zoekmachine door middel van een ranking-algoritme. Met dit ranking-algoritme wordt er bijvoorbeeld gekeken naar factoren zoals de beveiliging, de laadsnelheid, de techniek, de inhoud en nog veel meer. Google heeft een geheime checklist van meer dan 100 factoren die meespelen in de beoordeling van jouw website of webshop. 

Waarom is Ranking belangrijk?
Een hoge positie in de zoekresultaten van Google is erg belangrijk omdat dit tot meer bezoekers leidt. Sterker nog, het eerste zoekresultaat in Google krijgt gemiddeld hetzelfde aantal bezoekers als de websites op positie twee t/m vier bij elkaar. Daarnaast krijgt de eerste pagina in de zoekresultaten meer dan 95% van de kliks ten opzichte van de tweede en blijkt 70% van de Google gebruikers niet eens verder te kijken dan zoekresultaat vier. 

Wat doet Ranking?
Ranking bepaalt dus de positie van jouw website in de zoekresultaten van Google. Hoe hoger jouw website in de ranking staat, des te hoger het aantal bezoekers, kliks en resultaat je krijgt. De moeite waard dus om als bedrijf je best te doen voor een hoge score. Wij helpen je graag met het opzetten van een doordachte online strategie om zo je ranking te verhogen.