fbpx

SSL certificaten

Je bent hier:

Wat zijn SSL certificaten
Secure Sockets Layer (SSL)  is een beveiligingsbestand. Het waarborgt de veiligheid van zowel een internet browser (bijvoorbeeld Chrome), als gegevens tussen de server (je website).

Wanneer een website vraagt om privé gegevens, (bankgegevens, wachtwoorden, identiteitsgegevens, etc.) kunnen deze door hackers onderschept worden, misschien wel met grote nadelige gevolgen van dien. Om dit te voorkomen versleutelt een SSL-certificaat de persoonlijke data waardoor deze niet meer als tekst te lezen is. Hackers kunnen de versleutelde data niet ontcijferen en dus zijn jouw persoonlijke gegevens veilig. 

Sinds 2017 beïnvloedt het bezitten van een SSL-certificaat zelfs de ranking factoren van Google. Websites met een SSL-certificaat krijgen voorrang op onbeveiligde websites. Het aanschaffen van een SSL-certificaat is dus erg aanbevolen.

Het herkennen van een SSL beveiligde website is gemakkelijk. Een website met het URL: HTTPS gecombineerd met een slotje is een beveiligde website. Wanneer een website enkel HTTP in de URL heeft staan, beschikt deze website niet over een SSL-certificaat en is dan een onbeveiligde website.