fbpx

Zoekwoorden

Je bent hier:

Wat is het verschil tussen zoektermen en zoekwoorden?
Zoektermen en zoekwoorden worden vaak als hetzelfde begrip aangezien, toch hebben ze een totaal verschillende betekenis. Met een zoekterm of zoekopdracht wordt de combinatie van woorden bedoeld, exact zoals deze door de gebruiker in een zoekmachine worden ingevoerd. Echter worden zoekwoorden alleen gebruikt door marketeers om een voorspelling te doen over de gebruiker. Zoektermen worden dus vanuit de bezoeker gebruikt, terwijl een zoekwoord vanuit de marketeer komt.

Hoe werken zoektermen?
Nadat de gebruiker de zoektermen invult in de zoekmachine, worden alle websites die gerelateerd zijn aan deze zoektermen weergegeven in een lijst. Deze lijst wordt ook wel de SERP lijst (Search Engine Results Page) genoemd.

Bijvoorbeeld: De gebruiker is op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat. Hij/zij typt in de zoekmachine de zoekterm ‘Koffiezetapparaat bonen koffie Douwe Egberts’ en hoopt hierbij naar een website geleid te worden die de juiste informatie biedt.

Tijdens het opzetten van de campagne heeft de online marketeer geprobeerd te voorspellen welke zoektermen een gebruiker in zou voeren en gaf toen als zoekwoord ‘bonenkoffie’ op.

Wat hebben zoektermen en zoekwoorden voor invloed?
Een goede aansluiting tussen het zoekwoord met de zoekterm is niet alleen van grote invloed op de ranking in Google, ook bepaald het grotendeels de functionaliteit van de SEO-strategieën en de advertentiecampagnes. Wij helpen je graag met het opstellen van een doordacht plan!