Wie: VegaVriend

Vegavriend is marktleider in de verkoop van vegetarische dierenvoeding. Dit is een groeiende trend in Nederland. Steeds meer mensen worden vegetarisch of vegan en onze huisdieren kunnen niet achterblijven. Natuurlijk even goed om ook te vermelden: dit soort voedsel is volgens de wetenschap erg goed voor honden en katten. . 

Vegavriend heeft een aantal jaar geleden een webshop gebouwd in MijnWebWinkel. Prima software om mee te starten, maar als je wilt groeien en automatiseren dan zijn de mogelijkheden beperkt. Vegavriend was op zoek naar een partner die een webshop kon bouwen die qua design, automatiseren en performance aansloot op de ambities

Snijvlak tussen branding, gebruikersgemak en automatisering

Met branding wordt de visuele identiteit van een bedrijf bedoeld. Vegavriend heeft een mooi logo, maar de vibe van het logo kwam niet goed terug in de huidige website. De wens was er om meertaligheid, abonnementen en koppelingen met de fulfilment en boekhoud partij te realiseren. De uitdaging lag in de koppelingen, de migratie van de inhoud en de planning. 

Na een doelgroep, concurrenten en trendonderzoek hebben wij een doeltreffend design opgeleverd wat direct in de smaak viel. Qua gebruikerservaring was dit ontwerp ook goed en onze programmeurs hebben het pixel-perfect (Nerd taal voor 1-op-1) nagebouwd. 

Abonnementen, koppelingen en migratie

Er zijn een aantal koppelingen gemaakt voor deze webshop. Een koppeling met de fulfilment partij, deze stuurt alle orders door naar het bedrijf dat de logistieke afhandeling doet. Een koppeling met de boekhouding om alle facturen goed in te schieten. Zo blijft de administratie ook overzichtelijk. De mogelijkheid om abonnementen af te sluiten is gebouwd en gekoppeld en alle oude content en SEO waardes (de ranking van de oude webshop in Google) zijn gemigreerd. Als kerst op te taart is er meertaligheid geïnstalleerd dat werkt op basis van kunstmatige intelligentie.

Resultaat

Het enige wat team Vegavriend hoeft te doen is producten verkopen en de rest gaat met de nieuwe webshop. Meer dan 20 abonnementen afgesloten de eerste maand, een hoger conversiepercentage en een snellere website. Good job!

Interly heeft onze website (VegaVriend) voor ons gebouwd. We zijn erg tevreden over het eindresultaat. Eenvoudig direct contact via whatsapp met het ontwikkelteam maakt dat onze opmerkingen en vragen makkelijk beantwoord werden/worden. Behalve mijn concurrenten kan ik iedereen Interly aanbevelen 😉

Rick Scholtes