Wie: MobiSolar

Mobisolar is een bedrijf uit Barneveld dat zonnepanelen levert bij particulieren. Ze richten zich op de lokale markt in- en rondom Barneveld. Een aantal jaren geleden was de website door het team zelf gemaakt, maar gezien de ontwikkelingen en groei was er behoefte aan iets nieuws. Wij kregen de eer om aan de slag te gaan met de strategie, de website, koppelingen en online marketing. 

De mogelijkheden van zonnepanelen eenvoudig maken

Er zijn talloze aanbieders van zonnepanelen in Nederland. Onze uitdaging was om de website en het aanvragen van een offerte zo simpel mogelijk te maken. Veel websites maken de fout dat ze veel willen communiceren omdat ze

Lokaal & soepel

Door het ontwikkelen van een eenvoudige interactieve vragenlijst is de conversie flink omhoog gegaan. Daarnaast hebben we de website simpel & stupid ingericht. Duidelijke en concrete tekst, weinig afleiding en doordachte call to actions. Zoals bij de meeste projecten hebben we ook opvallend gebruik gemaakt van ‘social proof’. Direct op de homepage staan de Google Reviews en een aantal USP’s. Na de oplevering zijn we direct gestart met het adverteren in Google. Omdat de campagnes beter aansluiten op de pagina’s ligt de conversie een stuk beter dan op de oude website.

Resultaat

Een professionele en duidelijke website. In de eerste paar maanden ligt het conversiepercentage (het aantal bezoekers wat een offerte aanvraagt) op 9,50%. Normaal gesproken ligt het conversiepercentage van een website tussen de 3 en 5%. Wij kijken terug op een fijne samenwerking en zetten dit voort in de zoekmachine marketing en website optimalisatie.